Novogodisnji i Bozicni keksici sa royal icingom

       Dugo sam trazila recet za ove keksice koji ce odgovarati mojim ukusima.. Isprobavala sam razne I na kraju, kao I uvek 😊, od vise recepata sastavila jedan svoj. Uvek su mi bili zanimljivi ovi keksici zbog prelepog i zanimljivog ukrasavanja, pa mozete pustiti masti na volju I ukrasiti ih kako god pozelite, a onda ih sa uzivanjem smazati.. 😉
Sastojci za keks:

220g margarina
200g secera
1/2 praska za pecivo
1 vanilin secer

1 jaje
par kapi ekstrata od vanile
400g brasna

Royal icing:

1 belance
300-400g secera u prahu
par kapi limuna

Priprema:

Margarin i secer dobro umutiti da bude penasto,zatim dodati jaje, ekstar od vanile i vanillin secer, kada to umutite dodajete brasno u koje ste predhodno dodali prasak za pecivo i mesite rucno. Kada umesite testo uvijete ga u strec foliju i ostavite u frizideru 30 minuta. Zatim na radnu povrsinu pospite malo brasna i razvucite testo na debljinu od 1cm, uzmite kalupe raznih oblika i izvadite kolacice. Stavite ih u pleh u koji ste predhodno stavili papir za pecenje i pecite ih 10-ak min, odnosno dok ne pocnu blago da rumene na 200 stepeni, predhodno ugrejte rernu.

Za royal icining umutite belance, zatim postepeno dodajte secer u prahu i limun, smesa treba da bude glatka i ne prvise tecna niti previse gusta, ako je previse tecna dodajte jos secera, a ako je gusta dodajte par kapi vode. Smesu podelite u nekoliko cinija i dodajte jestive boje koje zelite. Napravite fiseh of papira za pecenje ca malom rupicom na vrhu, ili mozete koristiti male kese za zamrzivac, kada u nju stavite masu napravite malu rupicu i pustite masti na volju. Posle par puta vezbe imacete mala remek dela..

Napomena: royal masa se na vazduhu susi, tako da je najbolje prektiti ih folijama dok su u cinijama da se ne bi pravile grudvice i korica..
Ja keksice najvise volim sa ukusom vanile,a vi mozete umesto nje stavljati ukuse koji se vama svidjaju..





Коментари

Популарни постови